Héten vetített filmek

Filmadatbázis A-Z

Mozik

English screenings

Gyerekfilmek

Kötéltánc október 8-tól
Néhány éve a magyar mozikban is láthattuk az Ember a magasban című lenyűgöző dokumentumfilmet a francia kötéltáncosról, Philipe Petitről, aki kinézte magának a World Trade Center két tornyát, kifeszített egy kötelet közéjük és átsétált rajta.
 
Mozinet Filmnapok Budapest, országszerte, október 8 - 11.
Az 5. Mozinet Filmnapok több szempontból is felülmúlja a korábbiakat. Idén Budapesten kívül kilenc vidéki helyszín is bekapcsolódik a változatos programba, amely Cannes, Velence, Berlin és San Sebastian filmfesztiváljainak legjobbjaiból válogat.
Hotel Transylvania 2. Ahol még mindig szörnyen jó október 8-tól
Drakula és barátai megpróbálják előhívni a szörnyeteget a félig vámpír, félig ember unokából, hogy Mavist a kastélyban marasztalhassák.
 
Legenda október 8-tól
A hatvanas évek Londonjában két ikertestvér, a Kray fivérek voltak az alvilág urai, de a kettejük közti kapcsolat egyáltalán nem volt kiegyensúlyozott.
 
Victoria
Victoria Madridból jött és egy berlini kávézóban dolgozik. Egy buliban megismerkedik négy helyi sráccal, velük indul felfedezni a várost, hogy aztán egy háztetőn, majd egy bankrablás kellős közepén találja magát.
 
Vissza a jövőbe kiállítás, rajongói találkozó és mozizás a Corvinban
Október közepétől néhány hétig ismét látható lesz a mozikban a Vissza a jövőbe-trilógia első része, ráadásul az eredeti szinkronnal! A Corvin mozi meghívására október 18-án, vasárnap délután a Delorean Klub - a Volkswagen Klub közreműködésével - beltéri kiállítást szervez…
 
Így készült a Mentőexpedíció
Úgy tűnik, nyáron A kém megtörte az átkot, miszerint minden Magyarországon forgatott hollywoodi szuperprodukció pocsék lesz, mivel a Mentőexpedíció a torontói premierje óta csak úgy gyűjtögeti az ajnározó kritikákat. Lássuk hogyan készült ez a lélegzetelállító science fiction mozi!
 
Így készült az Everest
Az izlandi sztárrendező, Baltasar Kormákur eddig jobbára Mark Wahlberges buddy movie-kat (2 kaliber) rendezhetett csak Hollywoodban, ám most megkapta élete nagy lehetőségét egy igaz történeten alapuló hegymászós mozi formájában.
1
„Azért vagyok itt, hogy történeteket meséljek” - Ben Kingsley
A Kötéltánc című filmben Sir Ben Kingsley Rudy papát alakítja, a férfit, aki segített megvalósítani Philippe Petit álmát, hogy kötélen átsétáljon a World Trade Center két tornya között.
 
„Világéletemben űrgeek voltam” - Andy Weir
Andy Weir abban a szerencsés helyzetben van, hogy az első regényéből egyből Ridley Scott forgatott filmet Matt Damon és Jessica Chastain főszereplésével. Az író máig sem dolgozta fel teljesen az élményt. Erről és persze a Mentőexpedíció szokatlan sikertörténetéről is volt mit mesélnie.
Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest, Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, október 8. 09:00
A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel első alkalommal rendezi meg a Magyar Speciális Független Filmszemlét.
 
Reel Rock 10 Budapest, Corvin mozi, október 8 - 9.
A mászófilmek kulcsa az, hogy egyszerre szóljanak a kisbuszban élő, dirtbag mászókhoz és a karosszék-alpinistákhoz. Ehhez a kombinációhoz senki nem ért jobban, mint a Reel Rock Film Turné mögött álló Pete Mortimer és Josh Lowell.
A nagyításhoz vidd a kis képekre az egeret, vagy kattints rájuk a galéria megnyitásához.
2015. október 8., csütörtök

Koppány

Victoria

német thriller, 141 perc, 2015

Legenda

angol-francia gengszterfilm, 131 perc, 2015

Hotel Transylvania 2. Ahol még mindig szörnyen jó

amerikai animációs film, 90 perc, 2015

Kötéltánc

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2015
A legendás játékbaba varázsa még a 21. században is kitart, mi sem mutatja ezt jobban, mint a Barbie-filmek sokasága, ami az elmúlt években került kiadásra.
Tűzszünet
Zappe László
(Népszabadság)
Valószínűleg mindössze annyi történt, hogy néhány színházat nem találtak alkalmas harci terepnek a támadásra különben mindig kész káderek. Talán ennek köszönhetjük a pillanatnyi tűzszünetet.
1
Nekünk nem kell a szabadság
Szvetlana Alekszijevics
(Fiúk cinkkoporsóban)
Nem tudjuk, mi az. Mit kezdjünk vele? A mi történelmünkben nincs egyetlen nemzedék sem, amely ne rendelkezne hadi tapasztalattal, a gyilkolás tapasztalatával, egyetlenegy sincs, amelyik csak egyszerű élettapasztalatra tett volna szert.
1
H
5
K
6
Sze
7
23:50
Angyal a lépcsőn
ír-amerikai dráma, 1999
00:20
Megdönteni Hajnal Tímeát
magyar vígjáték, 2014
00:25
A nagy kékség
francia-amerikai-olasz romantikus filmdráma, 1988
00:35
12 majom
amerikai sci-fi, 1995
00:40
Motel 2.
amerikai horror, 2007
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.