Héten vetített filmek

Filmadatbázis A-Z

Mozik

English screenings

Gyerekfilmek

Annie január 22-tól
Sokan eleve rossz ötletnek tartották, hogy egy 1982-es, nem túl jól sikerült musicalt remake-eljenek, de én úgy vagyok ezzel, hogy inkább a régi és rossz filmekből próbáljanak valami jót csinálni, mint a régi jókat elrontani.
 
Channing Tatum beszakította Mark Ruffalo dobhártyáját
A filmek sikerét gyakran azon mérik, hogy milyen sok áldozatot hoztak érte a színészei. A Foxcatcher öt Oscar-díj jelölése azt mutatja: Channing Tatum és Mark Ruffalo nem hiába töltött a munka kezdete előtt vagy hat hónapot napi birkózóedzéssel. De már a színészek is elismerik: talán túllőttek a célon.
A mindenség elmélete január 22-tól
A 21 éves egyetemista Stephen-nél komoly végtagbetegséget diagnosztizálnak, amely egyre súlyosbodni fog. A fiú a hátralévő pár évében igyekszik kihasználni az időt, és belefog tudományos munkájába.
 
Parkoló január 22-tól
Légiós egy parkoló tulajdonosa. A pesti bérházak között él lakókocsijában és teljes nyugalomra vágyik, amit egy nap megzavar, Imre a gazdag üzletember. Kettejük között hamar éles párbaj veszi kezdetét.
1
 
Mortdecai január 22-tól
Tommy, a nagyvilági műkereskedő tudomására jut, hogy egy lopott festmény hátuljára lett felírva egy titkos kód, amely elvezet a nácik lopott kincseihez. A férfi természetesen beleveti magát ebbe a kalandba is.
 
Megvan a válasz A szürke ötven árnyalata legnyugtalanítóbb kérdésére
Hamarosan a közönség elé kerül A szürke ötven árnyalata című erotikus bestseller moziváltozata, de a rendező már előre válaszolt egy nyugtalanító kérdésre. A rajongók ezidáig azt találgatták, benne lesz-e a filmben a hírhedt tamponos jelenet. Nos, a válasz: nem.
 
„Már a forgatás előtt ledobtam hét kilót” - Eddie Redmayne
Alig több mint egy hete Golden Globe-ot kapott, és az is kiderült, hogy Oscarra jelölték, így nem csoda, ha Eddie Redmayne neve egy csapásra ismert lett a nagyvilágban. Ő pedig mindent megtett ezért a tolószékbe kényszerült tudós, Stephen Hawking eljátszásával A mindenség elmélete című filmben.
1
 
„A barátságunk nélkül ez a film nem születhetett volna meg” - Iain Forsyth és Jane Pollard
Az év egyik meglepetéssikere volt a Nick Cave nem mindennapi életét bemutató zenés dokumentumfilm, a 20 000 nap a Földön, melynek rendezőpárosát, Iain Forsyth-et és Jane Pollardot telefonon értük utol.
Jelenlét: konferencia Jancsó Miklós halálának első évfordulóján Budapest, Színház- és Filmművészeti Egyetem, január 30 - 31.
Kétnapos konferenciával emlékezik Jancsó Miklós halálának első évfordulójára a Színház- és Filmművészeti Egyetem, az Elméleti Intézet szervezésében. 2015. január 30-31-én neves előadók, filmvetítés és koncert várja az érdeklődőket.
 
Színészből rendező Budapest, Tabán Kinotéka, március 2. - április 20.
Színészként tettek szert világhírnévre, ám egy idő után úgy érezték, képesek a saját kezükbe venni egy film elkészítését. Kinek hogy sikerült? Jól tették, hogy átálltak a kamera másik oldalára? Erre keresi választ márciustól hét alkalommal a Tabán tematikus sorozata.
A nagyításhoz vidd a kis képekre az egeret, vagy kattints rájuk a galéria megnyitásához.
2015. január 26., hétfő

Vanda, Paula

Annie

amerikai vígjáték musical, 118 perc, 2014

Parkoló 1

magyar játékfilm, 92 perc, 2014

Mortdecai

amerikai vígjáték, 106 perc, 2015

Keresztút

francia-német filmdráma, 107 perc, 2014

A mindenség elmélete

angol életrajzi film, 123 perc, 2014
A csavarzár diadala
Gazda Albert
(Cink)
Ha friss bort veszek, mindig csavarzárasat veszek. Jobban bízom benne. Nem magában a borban, hanem a termelőben. Az a termelő, aki záráshoz is korszerű technológiát használ, nagy valószínűséggel a teljes folyamat során is tudatában van-volt annak, hogy milyen évet is írunk napjainkban.
14
1
Zamárdi megszűnt
Balogh Ákos Gergely
(Balaton blog)
Balaton Sound a település új neve a Google szerint.
4
14
18:05
Hazafutás
amerikai filmdráma, 2013
18:15
Robbanáspont
amerikai akciófilm, 1999
18:15
Mi ketten
angol vígjáték, 1987
18:25
Százkarátos szerelem
amerikai-francia vígjáték, 2014
18:30
Ginger és Rosa
angol film, 2012
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.