Héten vetített filmek

Filmadatbázis A-Z

Mozik

English screenings

Gyerekfilmek

Mad Max - A harag útja május 21-tól
Három évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy George Miller, a Mad Max-trilógia atyja tető alá hozza a régóta várt negyedik részt, A harag útját, pedig már a nyolcvanas évek közepén szó volt a folytatásról, de valami mindig közbejött.
 
Harcosok klubja – újra moziban!
16 évünk volt megtanulni az első és második szabályt, Fincher kultfilmje mégis frissen hat. A Pannonia Entertainment forgalmazásában 2015. június 18-tól ismét látható a hazai mozikban a Fight Club, azaz a Harcosok klubja.
1
Hölgy aranyban május 21-tól
Egy II. világháborús menekült perbe száll az osztrák állammal, hogy visszaszerezzen egy értékes festményt, amit anno a nácik raboltak el a családjától.
 
Tökéletes hang 2. május 21-tól
A tehetséges acapella kórus, most a négy évente megrendezésre kerülő világversenyre készül, ahol eddig még egy amerikai csapat sem nyert.
 
Violette május 21-tól
Két nő: Violette és Simone egy életen át tartó barátsága.
 
Újabb hírek az elátkozott Holló-remake háza tájáról
Azt már évek óta rebesgetik, hogy remake készül a kultikus A holló (The Crow, szó szerinti fordításban A varjú) című filmből, ám úgy tűnik, akárcsak az 1994-es film forgatásakor, most sem megy minden simán. Az eredetileg is baljós véget érő, azaz a főszereplő Brandon Lee halálával végződő film, úgy tűnik, el van átkozva.
 
„Ötéves korom óta nem voltam ennyire boldog”- Anna Kendrick
Anna Kendrick nagy utat tett meg az Alkonyat-filmektől. Hollywood legcukibb csaja profi énekesnő is lehetne, de ő nem vágyik ilyen karrierre, és inkább a független filmek terepén szerez magának dicsőséget. Ezúttal a Tökéletes hang 2.-ben mutatja meg nem mindennapi képességeit, ám a forgatás rendesen megviselte.
 
„Rohamtempóban kellett neki igent mondanom” - Ragályi Elemér
A Titanicon mutatták be Geore Ovashvili grúz rendező nemzetközi koprodukcióban készült, Kukoricasziget című filmjét, mely egy öregemberről és unokájáról szól, akik a grúz-abház határfolyó hordalékából képződött szigeten kukoricatermesztésből próbálják magukat fenntartani. A film operatőrtét, Ragályi Elemért kérdeztük a forgatásról.
Inner Sun akadálymentesített filmes kurzus Tímár Péterrel Budapest, Mafilm, május 16. - június 20.
Ha lenne még egy életed, csinálnál olyat, amit mindig is szerettél volna? Tímár Péter, az Egészséges erotika, a Zimmer Feri és más kultfilmek alkotója, „akadálymentesített” filmkészítéssel foglalkozó kurzust indít 2015. május 16-tól.
 
Kertmozi a Recorderrel: Sok húron pendülnek Budapest, Dürer Kert, május 27. 20:00
A Dürer Kertmozi a Recorder magazinnal közösen indítja el sorozatát, mely ritkán látható zenés dokumentumfilmek körül forog vetítéssel, beszélgetésekkel az alkotókkal, résztvevőkkel, szemtanúkkal. Május 27-én az Almási Tamás rendezte Sok húron pendülnek című 1982-es film kerül vetítésre.
A nagyításhoz vidd a kis képekre az egeret, vagy kattints rájuk a galéria megnyitásához.
2015. május 24., vasárnap

Eszter, Eliza

Tökéletes hang 2.

amerikai zenés vígjáték, 115 perc, 2015

Éden

francia dráma, 131 perc, 2014

Violette

francia életrajzi dráma, 139 perc, 2013

Rekviem egy macskáért

amerikai vígjáték-horror, 101 perc, 2014

Mad Max - A harag útja

amerikai-ausztrál akció-sci-fi, 120 perc, 2015

Hölgy aranyban

amerikai-angol filmdráma, 109 perc, 2015

Genesis: A siker útja

angol zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2014
A-ligás versenyző érkezik Csepelre! A környezetünkért aggódó elektro-szonáta, a Silently Screaming szerzője, Cristian Varela madridi producer személyesen teszi tiszteletét a Groove-ban.
Az olaszrizling a kályha
Bakó Ambrus
(Gault&Millau)
Ha van előttem két bor, egy olaszrizling és valami más, és az olaszrizling szép, a valami más pedig gyönyörű, akkor is az olaszrizlinget fogom szívesebben újrakóstolni.
5
A jelennek szeretnék élni
Gál Tibor
(Juniborbár)
2005-ben édesapámat hirtelen elvesztettük, én 19 éves voltam. 19 éves koráig az ember nem azon gondolkodik, hogy mivel váltsa meg a világot, meg miből fog élni. Interjú.
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
18:05
Spinédzserek
amerikai romantikus vígjáték, 1995
18:20
Schmidt története
amerikai filmszatíra, 2002
18:25
Gyors meló
francia akciófilm, 2008
18:25
Szerelem, örökség, portugál
francia-portugál vígjáték, 2013
18:40
xXx
amerikai akció, 2002
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.